Picknicken in Rotterdam

1. Euromastpark
Een bruisend en levendig park in het Scheepvaartkwartier. Naast de vele bezienswaardigheden zoals de Euromast, de Franse stijltuin en het Herenhuys, vinden er veel openbare evenementen en festivals plaats. Het park is erg populair bij Rotterdammers, maar ook toeristen weten er goed de weg naartoe te vinden. Na 18:00 is het gratis parkeren op de aangrenzende Parklaan.
Parkhaven – Rotterdam


2. Rotterdam-Zuid
Hét stadsdeel dat zich momenteel in een rap tempo aan het ontwikkelen is. Denk aan de Kop van Zuid, Katendrecht en de stadskruidentuin in Feijenoord. Voor de mooiste en meest bijzondere stukjes Zuid verwijzen we je graag door naar onze partner Ondermaas.
www.ondermaas.nl


3. Vroesenpark
Dit stadspark, aangrenzend aan de wijk Blijdorp, is ideaal voor jonge gezinnen. De grasvelden zijn breed uitgestrekt en er zijn drie verschillende speeltuintjes met speeltoestellen waar je direct aangrenzend op je picknickkleedje neer kan strijken. Op mooie zonnige dagen zijn er altijd wel kinderfeestjes bezig met fleurig opgezette party-tenten en uitgezette speurtochten. Er is ook een visvijver aanwezig en van vroeg tot laat zijn er bootcamp-clubjes actief.
Stadhoudersweg , Vroesenlaan en Gordelweg – Rotterdam


4. Van Dixhoorndriehoek
Hoewel de Hoek van Holland een half uurtje rijden is, is het zeker een aanrader om in het daar gelegen natuurgebied te gaan picknicken. Vermijd de drukke warme (zomer-)vakantiedagen en ga eens doordeweeks. Ga dan naar de Van Dixhoorndriehoek, de natuur in. Picknicken in een rustig en open duinlandschap met zandvalleien en meertjes als uitzicht. Honden mogen in dit gebied aangelijnd mee en parkeren is gratis bij de boulevard.
Schelpweg – Hoek van Holland


5. Luchtpark Hofbogen
Het oude treinstation NS Station Hofplein is getransformeerd tot een park. Het is te vinden op het dak van de Hofbogen, welke omgetoverd zijn tot winkeltjes en horecagelegenheden. Er zijn fruitbomen en -struiken aangeplant en er is een moestuin. Dit wordt allemaal bijgehouden door vrijwilligers. Het park is privaat gebied en vrij toegankelijk van 10 uur s’ochtends tot zonsondergang. Vanuit het park heb je een goed uitzicht over het Hofplein, de Coolsingel en een stuk Weena. Het park is bereikbaar via de grote gele Luchtsingel en via de ingang bij de Heer Bokelweg.
Raampoortstraat – Rotterdam


6. Ackerdijkse Plassen
In de nabijheid van vliegveld Rotterdam-The Hague Airport, oftewel Zestienhoven, ligt dit vogelgebied. Je ontsnapt hier écht even aan de drukte van de stad. Je kan er trouwens wel prachtig op uit kijken. Ook kun je er diverse vogels spotten zoals de aalscholver en soms zelfs een ijsvogel. In het gebied vind je pittoreske boerderijtjes en molens. Een aanrader is om op de fiets naar dit gebied te gaan.
Ackerdijkseweg – Midden-Delfland